Blog

< Terug naar blogoverzicht

04-02-2015

Deel dit artikel

Briljant of ...Verwerpelijk?

Tijdens de IAAPA EXPO, altijd in de derde week van november en de laatste jaren steeds  in Orlando, Florida, probeer ik een aantal themaparken te bezoeken. Natuurlijk kijk ik daarbij het eerst naar de parken die iets nieuws te bieden hebben.

In november 2014 was dat Universal Florida. Zoals bekend zijn daar twee fantastische parken naast elkaar gelegen, ‘Universal Studio’s Orlando’ en ‘Islands of Adventure’.

In 2010 opende Islands of Adventure een prachtig themagebied gebaseerd op de verhalen van Harry Potter. Op de openingsdag 18 juni stonden er tot heel ver voor de ingang enorme wachtrijen met tienduizenden mensen! Ik geloof dat alleen deze attractie het park rond een miljoen extra bezoekers heeft gebracht!

Dit jaar werd het gebied uitgebreid met iets heel bijzonders, een kopie van de Hogwarts Express, de beroemde trein uit de boeken van J.K. Rowling die tussen Londen, King’s Cross station, perron 9 3/4 en Hogsmeade Station rijdt. Als attractie gebouwd door Doppelmayr Garaventa. De beide stations zijn verbluffend mooi nagebouwd. Deze trein verbindt nu de beide parken Islands of Adventure en Universal Studios met elkaar. In de trein gezeten zie je prachtige scenes door het raam, zoals ook Harry en zijn vrienden de reis beleefden. De rit duurt vier minuten en je kunt –met twee verschillende scenes- heen en weer tussen de twee parken. Maar….nu komt ie: deze attractie is alleen toegankelijk als je een combi ticket hebt gekocht voor de beide parken op dezelfde dag! Kosten van zo’n ticket $ 136 of  $ 189,99 , als je er meteen een pasje bij wilt hebben om de wachtrijen te omzeilen…. Als je een ticket wilt kopen voor een van de parken voor een dag betaal je ‘slechts’ $ 96 ! Aan de kassa’s kon ik eigenlijk niet meer ontdekken dat er ook tickets voor één park verkocht werden. Alle info aan de kassa is gefocust op 1 dag 2 parken!

Marketingtechnisch natuurlijk briljant bedacht, deze attractie en de ‘upselling’ die daardoor ontstaat. Maar aan de andere kant ook verwerpelijk om de bezoekers zo als het ware te dwingen om een ticket te kopen voor twee parken, die op zich al ruim een dag vergen om alles te zien!

Foto's

Reacties

Social media

Blog

Volg al het laatste nieuws op onze blog. Klik hier.

Adresgegevens

Molenveldlaan 272
6523 RR Nijmegen

M. +31 (0)653 912 988
E. r.van.assendelft@me.com E. info@vanassendelftpartners.nl