Blog

< Terug naar blogoverzicht

25-08-2015

Deel dit artikel

Inspiratie

(Blog geschreven voor NOXQS.NL)

Inspiratie

Toen mijn beide zoons nog klein waren, maar al te groot om ze voor het slapen gaan een sprookje of verhaal te vertellen, speelden wij vaak een spelletje darts. Natuurlijk ging het daarbij om de score van de pijltjes –de deur waarop het bord hing werd geruïneerd door de ‘inslagen’- maar we hadden ook een ritueel. Elke keer als we in de ‘koortslijn’ van het spel kwamen, maar nog voordat we begonnen te spelen, zetten we het door Mathilde Santing zo prachtig gezongen lied ’Inspiratie’ op. En de cd-speler werd ingesteld op ‘repeat’. Nu, ruim vijftien jaar later, linken mijn zoons en ik dit lied nog steeds aan die spelletjes darts. Het hoort tot onze beste herinneringen aan hun vroege jeugd.

Ja, ik word enorm geïnspireerd door muziek. Maar wellicht meer nog door de teksten en gedachten die bij die muziek horen. Of door de stem, het instrument of de modulatie die in de muziek voorkomt. Ik houd ook het meest van live-uitvoeringen, waarin de reacties en het applaus van het publiek als ontlading zo heel direct reageren op de inspiratie en de emotie die de artiest teweeg heeft gebracht. Herman van Veen, een van de artiesten die het meest bij mijn leven zijn gaan horen beschrijft het in een van zijn mooiste nummers: “Ik heb dat tedere gevoel voor elke vrouw, voor elke man / die in volkomen weerloosheid een ander mens beminnen kan.”

Ook dat is mijn inspiratie. Onbevangen, open en zonder vooroordeel met mensen omgaan. Ontdekken wie die ander is en waarom hij of zij zich opstelt zoals ie dat doet. Mensen die niet denken dat ze hun functie ‘zijn’, maar weten dat ze die functie maar een tijdje te leen hebben. Mensen met een enorme drive in hun vak en daarmee in hun leven.

Ik word geïnspireerd en vertederd door de wijze waarop mijn lief en ik soms perfect op elkaar aansluiten bij onze keuzes of onze visie op problemen die we tegen komen. En ik word geïnspireerd door nèt die andere wending die zij kan geven waardoor ook mijn gedachten een andere richting kiezen.

Ieder mens kan gelukkig door heel veel gedachten, personen of dingen geïnspireerd raken.  Ik ben al die mooie mensen die mij inspiratie hebben gegeven dankbaar dat ik dat ene, kleine stukje van hen mee mocht nemen in mijn eigen leven.

En elke dag weer merk ik, dat ik vooral geïnspireerd raak door de toekomst. Door te denken aan de dingen die nog komen gaan en waar ik iets mee kan of iets aan kan bijdragen. Een nieuw project, een nieuwe maaltijd, een ontmoeting, een reis, een nieuw jaar. De toekomst van mijn kinderen. Ik denk dat inspiratie zèlf  inspireert tot nieuwe ontwikkelingen. En ik ben heel blij dat om mij heen enorm inspirerende mensen zijn, die daar ook hun energie aan ontlenen. Zich laten inspireren om hun persoonlijk missie uit te voeren. Voor hen heb ik ‘dat tedere gevoel’!

Bijdrage door Reinoud van Assendelft de Coningh

Reacties

Social media

Blog

Volg al het laatste nieuws op onze blog. Klik hier.

Adresgegevens

Molenveldlaan 272
6523 RR Nijmegen

M. +31 (0)653 912 988
E. r.van.assendelft@me.com E. info@vanassendelftpartners.nl