Blog

< Terug naar blogoverzicht

08-03-2018

Deel dit artikel

Kleine Beetjes

Kleine beetjes

 

‘Geluk is de kunst van de kleine beetjes, net zoals rijkdom de kunst van net genoeg is’.

Een zin van Gelderlander columnist Jo Wijnen die ik koester en regelmatig citeer.

Vanmorgen dacht ik daar weer aan en besefte hoe waar deze prachtige zin is.

Ik keek vanuit het keukenraam naar buiten waar een nieuwe frisse lentemorgen zich meester maakte van een lucht vol vliegtuigstrepen.

Grenzend aan onze tuin staat een hoge eik. Een paar jaar geleden zijn zijn takken voor een groot deel gesnoeid, waardoor hij in de winter een nogal afgestompte indruk maakt. Met uit de dikke, half afgehakte oertakken stakige scheuten, die straks tot sterke dwarstakken zullen groeien. In mei tooit hij weer in volle kracht en pracht.

Twee kleine vogeltjes -het zullen wel vinkjes zijn of meesjes- zaten op zo’n kruispunt van de dikke tak met de staken druk te doen. Heel duidelijk de lente te vieren, een nestje te bouwen. Word ik gelukkig van om dat te zien.

Maar..de bedreiging zat nog geen vier meter verderop aan het andere uiteinde van de boom. Een even drukke ekster probeerde een verlaten nest van vorig jaar te restaureren.

Gevaar lag op de loer en ik moest een brute kindermoord voorkomen.

Ik zag het wrede tafereel al voor me, over twee maanden, als de eitjes van de kleine vogeltjes uit zullen komen. Eitjes waar zij zo goed voor gezorgd hebben en waarvan zij hopen dat daar hun even dartele en vlugge nakomertjes uit kruipen. Eitjes die als ekster ontbijt  met grof geweld weg geroofd zullen worden door de buurman, die tegelijkertijd zijn schreeuwend kroost probeert te voeden.

Ik ben naar buiten gelopen en heb een aantal verjaag geluiden gemaakt zoals ksssst en pggg,pggg! De buren moeten gedacht hebben dat mijn verwarde toestand definitieve vormen aangenomen heeft.

Zowel de ekster als de kleine vogeltjes vlogen verschrikt en elk naar een eigen richting weg. Ik hoop dat de ekster weg blijft en dat de vinkjes of meesjes terugkomen. En zo niet, dan bouwen ze ongetwijfeld elders hun nestje, dartelen nog een aantal dagen om elkaar heen om uiteindelijk samen te beleven dat de kleine beetjes van de lente gelukkig maken! 

Reacties

  • AErockdeksasse

    Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
    https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique/
  • JamesAvame

    adult women want sex without commitment Se bilder https://sexygirlfree.com Реальные знакомства взрослых женщин из твоего города которые хотят знакомств без обязательств на одну ночь.

Social media

Blog

Volg al het laatste nieuws op onze blog. Klik hier.

Adresgegevens

Molenveldlaan 272
6523 RR Nijmegen

M. +31 (0)653 912 988
E. r.van.assendelft@me.com E. info@vanassendelftpartners.nl